У Підзамковому парку Ужгорода завершили облаштування доріжок

Парк “Під замком”, колишній імені Горького, є найстарішим парком Ужгорода. Колись тут були сади, які поставляли фрукти в замок, та жила дичина для полювань графів Другетів. Саме вони, за переказами, привезли з Італії платани. Найстаріше дерево Ужгорода, яке називають Платаном Другетів, росте саме в цьому в парку.

Утім, дослідники сперечаються щодо його віку – називають і п’ятсот років, але всі сходяться, що йому аж ніяк не менше трьохсот літ. Нині ж під старим платаном вже можна робити ранкові чи вечірні пробіжки, кататися на роликах і, звісно, гуляти: завершується черговий етап облаштування парку.Після розчищення території, вирізання чагарників та аварійних дерев, великого прибирання, зроблено асфальтовані доріжки, які утворюють коло. Уже цього вівторка заняття з фізкультури в парку проводили учні музичного училища, городяни також використовують оновлений Підзамковий парк для пробіжок і тренувань, вподобала його і юнь для катання на роликах. Також він до душі і спортсменам. До прикладу, Марина Чундак, заслужений тренер України зі сноубордингу, тренує тут своїх-доньок спортсменок та вихованців. “Оскільки підготовка в нас триває цілий рік, а не тільки на снігу, ми займаємося і на роликах, і на скейті, і от прийшли тут покататися. Тут дуже добре, хороший асфальт, от ми тут маленьких діток поставили на ролики, і потім нам легше буде з ними працювати. Відродження парку, те, що зроблені оці доріжки – це дуже хороша справа”, – каже пані тренер.

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов поінформував, що вже почалася підготовка до встановлення паркану й на часі – наступний етап відродження найдавнішого парку міста. “Ми продовжуємо приводити парк в порядок й протягом двох місяців тут вже будуть встановлені лавиці, підключене освітлення, і можна буде й у вечірній час тут спокійно гуляти і мамам з дітьми, і просто людям, які живуть поруч, або ж приїдуть сюди подихати свіжим повітрям. Під замковий парк отримує нове життя, я дуже цьому радий, адже переконаний, що це потрібно ужгородцям, передовсім – дітям і молоді”, – цитує міського голову його прес-секретар Алла Хаятова.

Прес-служба міської ради також інформує, що саме в Підзамковому парку до Дня міста ( відбудуться показові виступи та змагання зі спортивного туризму й орієнтування.

karpatnews.in.ua