Словак хотів нелегально ввезти в Україну півтори тисячі лазерних дисків

На пункті пропуску «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, митники вилучили я громадянина Словаччини півтори тисячі нелегально ввезених лазерних дисків.

Про це повідомили у прес-службі Державної митної служби України. Словак слідував до України у приватних справах легковим автомобілем марки «FORD FOCUS». Формою проходження формальностей на кордоні водій обрав зону спрощеного митного контролю. Та певні ознаки, вказували митникам на те, що у транспортному засобі все ж таки є не задекларовані предмети. Тому іноземцю запропонували письмово підтвердити свої чесні наміри перетнути кордон, заповнивши митну декларацію. Однак словак вказав про відсутність інших предметів, що підлягають декларуванню.

Проте під час перевірки особистих речей мандрівника виявили 1,5 тисячі дисків з записами, загальною вартістю 30 тис. грн. Складено протокол про порушення митних правил за ознаками статей 339 та 340 Митного  кодексу. Диски вилучено.

Довідка: згідно з положенням Закону України “Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування, матриць”, диски для лазерних систем зчитування можуть переміщуватися через кордон у кількості, яка не перевищує двадцяти примірників.

zaholovok.com.ua