В Ужгороді проходить Чемпіонат України з фехтування

У суботу, 17 вересня, участь у відкритті спортивних змагань взяли очільник Закарпаття Олександр Ледида, його заступники та ужгородський міський голова Віктор Погорелов.

Позмагатися у вправності на шаблях, рапірах та шпагах до Ужгорода приїхали більше півтисячі спортсменів з 19 областей України та м. Севастополь. Найкращі – отримають місце у збірній України з фехтування та поїдуть виборювати нагороди на світовий чемпіонат до Італії. Склад учасників, розповідає заслужений тренер України, головний суддя змагань Анатолій Герей, дуже сильний – зокрема, участь у змаганнях беруть двоє олімпійських чемпіонів:
– Змагань такого рівня на Закарпатті ще не було. Це свідчить, зокрема, і про те, що у нас в краї є сильна школа фехтувальників. Адже право приймати такі чемпіонати можна заслужити тільки завдяки вправності спортсменів та організаторським здібностям, – вважає Анатолій Герей.

У перший день змагань розіграють 2 комплекти медалей – у групі змагань на шаблях серед чоловіків та жінок. Всього упродовж чемпіонату, який триватиме тиждень, визначать переможців у дев’яти номінаціях, повідомил у прес-центрі Закарпатської ОДА.

zakarpattya.net.ua