“Закарпатгаз” збирає гроші на труби з мешканців Ужгорода

Мешканці багатоквартирного будинку по вул. Челюскінців (під №№ 4 і 6), здивовані вимогою “Закарпатгазу” здати на заміну підвідного газопроводу кошти в сумі майже 60 тисяч гривень, і просять прореагувати на цей факт губернатора та прокурора області, адже неодноразово повідомлялося, що ці роботи фінансуватимуться з бюджету.Мешканці будинку, де живе близько 180 родин, занепокоєні попередженням газовиків відімкнути газ 19 вересня, а також їх заявами про те, що в разі, коли не буде зібрано кошти і якщо виникнуть якісь питання щодо котлів автономного опалення, газопостачання відновлене не буде.

Будинок розміщений у спальному районі міста, і його частина знаходиться на балансі ЖРЕР №8, а частина належить житловому кооперативу (саме тому будинку присвоєно два номери – №4 у трьох під’їздів ЖРЕРа, а №6 мають два останні кооперативні під’їзди). У будинку проживає чимало пенсіонерів і людей з мінімальним доходом, які навряд зможуть виділити потрібну суму. Жителі переймаються попередженням про відключення газопостачання, особливо – численні родини з маленькими дітьми.

Мешканці будинку спрямували колективне звернення ідо директора ПАТ “Закарпатгаз” Ю.І. Рибачка з проханням пояснити, на якій підставі і згідно з яким кошторисом планується зібрати кошти.

Відтак колективне звернення з підписами мешканців понад 70 квартир передане голові Закарпатської ОДА О.О. Ледиді та прокурору області А.Л. Петруні (копія надіслана до ЗМІ). Жителі просять дати оцінку діям “Закарпатгазу” й очікують на невідкладну реакцію.

zakarpatpost.net