В Ужгороді труїли собак на очах у дітей

В Ужгороді упродовж останніх двох тижнів масово труїли собак. Кілька десятків мертвих тварин лежали біля шкіл №№10 та 11 на набережній річки, по вулицях Минайській, Джамбула, Чорновола. У міській владі причетність до отруєння відкидають.

“Тушки мертвих тварин почали з’являтися по місту кілька днів тому. На початку вересня подзвонили зі школи №11 та з вулиці Минайської, вчора телефонували із Джамбула. Там дівчинка відзняла на відео цю страшну картину, – розповіла керівник міського товариства захисту тварин Віра Романова. – Собак, швидше за все, труїли старим звичним методом – підкидали м’ясо з отрутою, після якої тварини по дві-три години помирали в смертельних конвульсіях”.

“Біля школи жили три собаки, які допомагали охоронцям сторожити подвір’я вночі, оскільки в нас нема огорожі. В один із днів побачили, як собаки в конвульсіях бігають по дворі. Зрозуміли, що їм підсипали отруту. Всі троє померли за три години в страшенних муках. Крім того, потруїлося кілька цуценят та кілька дорослих собак, які жили в цьому районі, неподалік школи”, – розповіла вчителька пані Наталія.

За смертю тварин спостерігали учні школи. Аби не травмувати їх, дирекція школи перенесла уроки фізкультури зі спортивного майданчику у приміщення.

“Два тижні тому отруту розсипали по вулиці Чорновола. Працівниця ЖРЕРу, яка живе в нашому мікрорайоні, розкидала шматки курячого м’яса, наповнені отрутою”, – розказала жителька дев’ятиповерхівки пані Анжела.

“Я не давав команди труїти собак. І не знаю, хто до цього причетний”, – сказав начальник управління міського господарства Ужгорода Іван Крайниківський.

Сніжана РУСИН

gazeta.ua