Студентів УжНУ готують до мітингу?

Історія з об’єднанням закарпатських вишів, схоже, набирає нових обертів. Нещодавно Ужгородом почала активно поширюватися чутка: студенти УжНУ нібито готуються до мітингу.

Збираються протестувати проти цього вже славнозвісного злиття. Однак чи не стануть у такому випадку бідні студенти безпомічними маріонетками в руках освітніх інтриганів, які таким чином захищатимуть власні голови?

А інформація така і справді почала поширюватися обласним центром. Студенти під страхом невиплати стипендій будуть змушені «відстоювати інтереси» рідного вузу на міських вулицях та під стінами адмінбудівель обласного значення. Може, і лекції там проходитимуть…

А вся справа в тому, що нещодавно пан Вегеш провів засідання вченої ради університету, на якому прямо заявив: добре відомий на Закарпатті лідер добре відомої політичної сили, чомусь (і чому б це..?), перестав відповідати на його дзвінки. «Криша» втекла, тому треба вирішувати проблеми власними силами. А хто ж зможе краще, ніж обурені студенти, майбутня еліта області та всієї України, ці проблеми вирішити? От і запропонувала присутня на раді пані Ольга Гвоздяк, проректор з навчально-виховної роботи, влаштувати в Ужгороді трохи галасу.   Кілька плакатів, красномовні емоційно виголошені гасла, чи може ще й перекритий рух центральних вулиць міста, організований чемними студентами під проводом голови студентського профкому Андріани Шпільки… Чого ще треба для успішного мітингу?   Може, об’єктивного усвідомлення самими студентами того, за що вони там будуть стояти? Чи розуміння того факту, що їх просто хоче відверто використати не дуже успішний ректор, для якого злиття вишів грозить «злиттям» з вельми зручного крісла.

Все правильно. І ректор все правильно робить. Якщо є можливість, то чому б нею не скористатися? Адже бали та стипендії цих «можливостей» все одно залежать від його «мудрих» та «неупереджених» рішень.

І «можливості», тобто студенти, це теж добре розуміють.   Розуміють, правда ж? Однак чи захочуть вони в ту саму годину «Ч» стати безпомічними маріонетками та піддатися на цю дешеву маніпуляцію у виконанні освітніх світил області?

goloskarpat.info