У Раді чекають пояснень від Тігіпка за скасування пільг

Верховна Рада запросить віце-прем’єра Сергія Тігіпка відповідати на запитання депутатів у п’ятницю.

Про відповідне рішення повідомив спікер Володимир Литвин після погоджувальної ради.

За його словами, були ще пропозиції запросити міністра аграрної політики, а також прем’єр-міністра Миколу Азарова, через що між депутатами виникла суперечка.

“Було вирішено, що алгоритм буде наступним: запрошується Сергій Тігіпко, в залі будуть присутні всі члени уряду, яким можна буде поставити запитання”, – сказав Литвин.

“Головне, щоб це не перетворилося в ритуал, коли запитання надаються письмово, уряд заздалегідь готує відповіді – і ніхто нікого не слухає”, – додав спікер.

Уранці фракція НУНС запропонувала заслухати Тігіпка в рамках години запитань до уряду в Верховній Раді найближчої п’ятниці.

Як заявив на погоджувальній раді парламенту лідер фракції Микола Мартиненко, ця ініціатива пов’язана з ухваленням у першому читанні закону щодо виконання судових рішень, яким фактично скасовуються пільги для окремих громадян.

Мартиненко вважає цей закон “наступом уряду на права соціально вразливих верств населення” і хоче почути пояснення Тігіпка з цього приводу.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин нагадав, що депутати й за минулої влади скасовували пільги для громадян, тому не треба перекладати відповідальність суто на чинну владу, бо “ми всі однаково винні”.

“Українська правда”

pravda.com.ua