В обласній адміністрації розглянули питання підготовки Закарпаття до зими

У понеділок, 19 вересня, під головуванням першого заступника голови обласної адміністрації Івана Бушка пройшла нарада щодо підготовки Закарпаття до опалювального сезону. У нараді взяли участь заступники голів Мукачева, Ужгорода та Чопа, начальник головного управління ЖКГ Василь Романець, начальниця Закарпатської обласної служби Української державної інвестиційної експертизи Валентина Скорик, представник «Закарпатгазу».
Стан переведення населення області на індивідуальне опалення було розглянуто в розрізі міст краю. У Виноградові з 3-ох об’єктів бюджетної сфери переведено 2. Також на сесію облради передано питання перерозподілу коштів у частині видатків для видачі грошової компенсації населенню. У Чопі днями придбано 98 автономних котлів, 70 з яких передано малозабезпеченим мешканцям міста.

У Мукачеві сесія міськради розглянула питання про розширення списку малозабезпечених, яким надаватиметься допомога по встановленню опалення. Попередні списки вже готові. Наразі 376 мешканцям міста надано таку допомогу.

В Ужгороді до систем індивідуального опалення наразі підключено 371 квартиру з 500, де проживають малозабезпечені городяни. До першого жовтня питання про допомогу цій категорії населення у встановленні індивідуального опалення буде вирішено, наголосив заступник очільника Ужгорода Віктор Трикур. Щодо об’єктів бюджетної сфери, то їх котельні будуть введені в експлуатацію до 25-го жовтня. У свою чергу, начальник головного управління ЖКГ Василь Романець, зауважив, що кількість квартир, де повинні встановлюватися системи індивідуального опалення не збігаються з заявленими раніше. Відповідальним за житлово-комунальну сферу міст дано завдання уточнити кількість громадян, яким буде надано допомогу у цьому питанні.

Невирішеним залишається питання видачі техумов «Закарпатгазом». В Ужгороді без них залишаються 3 об’єкти. В технічних умовах, що є наразі – значно завищена вартість будівництва. Це може призвести до затягування робіт та «ламає» всю тендерну процедуру. У свою чергу, начальниця Закарпатської обласної служби Української державної інвестиційної експертизи Валентина Скорик розповіла, що два роки тому були видані техумови, які пройшли держекспертизу і цілком можуть використовуватися і нині. Представник «Закарпатгазу» вже на наступній нараді доповість чи можливо використовувати техумови, видані раніше.
Також учасники розглянули питання використання державної субвенції на підготовку до опалювального сезону. Наразі на порядку денному Мінрегіонбуду стоїть питання про можливий перерозподіл цих грошей.

Прес-центр ОДА