До УжНУ облаштують під’їзну дорогу та відновлятьавтомобільні майданчики

Найближчим часом дорогу та майданчики для паркування автомобілів поблизу головного корпусу УжНУ на БАМіприведуть до ладу – про це йшлося на робочій нараді, яку провели у вівторок, 20 вересня, голова обласної ради Іван Балога, ректор УжНУ, професор Микола Вегеш та директор ДП «Закарпатський облавтодор» Михайло Попович.

Дорога й майданчики не ремонтувалися більше 30-ти років й нині вони в жахливому стані. Присутній першого вересня на  святі першокурсника міністр МНС, депутат облради Віктор Балога запропонував свою допомогу закладу. “Віктор Балогапообіцяв допомогти університету і мені приємно, що за цю роботу взялися так оперативно.Це благодійний проект, і основну частку фінансування візьме на себе Віктор Іванович. За сприяння його команди маємо реалізовано на базі УжНУ ряд потужних проектів: відкрито нову бібліотеку на БАМі, стоматологічний факультет. До цього переліку додасться й оновлена дорога та майданчики для паркування авто. Цього тижня під’їзд до університету буде перекрито, дорожники розпочнуть роботу. Згодом університетський ботанічний сад облаштує тут і зелену зону”, – зауважив Микола Вегеш.

Голова обласної ради Іван Балога пообіцяв контролювати якість і темпи робіт. “Ми отримали  доручення в стислі терміни цю територію облаштувати. Сьогодні  проведено першу нараду, визначено терміни і я сподіваюся, що в найкоротший термін заплановане буде виконано. Благоустрій позитивно вплине на імідж УжНУ. Попереднійпроект дорожників – оновити центральнупід’їзнудорогу, яка буде викладена асфальтобетоном, а  тротуари вимостять бруківкою”, – поділився планами Іван Балога.

Михайло Попович повідомив, що нині фахівцізавершують розробку проекту і з кінця тижня починають реконструкцію дороги. ” Нині для дорожників нелегкий час через відсутність належного фінансування. Ми радіємо з того, що на цьому об’єктіми отримали замовлення. Можу запевнити, що за кілька тижнів ця робота буде зроблена. Цієї осені благоустрій буде завершено”, – запевнив директор облавтодору.

 Прес-служба Закарпатської облради

zakarpattya.net.ua