В Ужгороді триватимуть перевірки щодо незареєстрованої найманої праці

На засіданні Ужгородського міськвиконкому цієї середи, окрім інших робочих питань, підбивали попередні підсумки перевірок, спрямованих на легалізацію праці в місті. Робоча група протягом літніх місяців цікавилася в роботодавців, чи уклали вони трудові договори з найманими працівниками.

За результатами 117 перевірок виявлено порушення трудових відносин у 40 роботодавців, в котрих неофіційно працювало 77 людей. Відтак укладено 18 трудових договорів, а щодо трьох порушників законодавства про працю матеріали передано  у Територіальну державну інспекцію праці у Закарпатській області.

З 5 по 19 вересня перевірено 16 суб’єктів підприємницької діяльності, 4 з яких порушили законодавство про працю щодо оформлення трудових відносин (у них працювало 7 людей, котрі не були офіційно зареєстровані). Робочою групою запропоновано укласти трудові договори.

Як було наголошено на засіданні міськвиконкому, такі перевірки, які проводяться спільно з податківцями і мають на меті легалізацію робочої сили в Ужгороді, триватимуть, – повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Ужгородської міської ради.

http://zakarpattya.net.ua/