Пахне смаженим. Корреспондент констатує, що струмочки протестів починають зливатися у бурхливу річку

Струмочки протестів стають потужнішими і починають зливатися в бурхливу річку, пишевидання Корреспондент.

Український бунт – вже осмислений, але ще не нещадний. 20 вересня члени Українського союзу ветеранів Афганістану за допомогою кулаків, флагштоків і якоїсь матері, пише Корреспондент, взяли штурмом будівлю Верховної Ради.

Чим ближче лунали голоси учасників мітингу, тим активніше члени парламенту шукали запасний вихід. “Ми стояли з журналістами в сесійній залі, і бачили, як значна кількість депутатів більшості, знімаючи (депутатські) значки, залишали засідання через підземний коридор”, – розповів депутат БЮТ Роман Забзалюк.

Як пише видання, народний флешмоб під стінами парламенту – це ще не революція, але він дуже схожий на її пролог. Протести проти соціальної політики партії влади посилюються, переходячи зі щомісячного режиму в режим щотижневий. І, що найнебезпечніше для керівництва країни, – ці протести вже не схожі на проплачені мітинги студентів і пенсіонерів. В учасників акції чітко виражені економічні, а не політичні претензії до законодавчої та виконавчої влади.

“Соцзабезпечення урізали по максимуму, собі додали теж по максимуму. Ну от і все. Народ це розуміє. Дурних людей немає”, – обурено розповідає Корреспонденту Артур Дерев’янко, заступник голови київського відділення УСВА.

Дурних людей немає, а заряджених на радикальні дії стає все більше і більше, зазначає Корреспондент. У соціальних мережах одна з найбільш обговорюваних українськими інтернет-користувачами тем – відеоблог Дениса Олейникова, власника компанії ProstoPrint, яка відзначилася випуском футболок з написом Спасибі жителям Донбасу, за що і потрапила під жорстокий пресинг влади.

Соціальні мережі – вибухонебезпечне середовище. Світовий досвід останніх років показав: саме там зароджуються перші маніфести революцій, після чого навіть найстійкіший режим зноситься в лічені дні. “Мені здається, що там [у владі] сидять недалекоглядні люди, які або провокують ось такий соціальний вибух, або не розуміють, що соціальний вибух назрів”, – резюмує Дерев’янко

http://ua.korrespondent.net/