Тимошенко пророкують свободу вже у жовтні

Доля екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко вирішиться у другій декаді жовтня. Про це заявило джерело в партії “Батьківщина”.

За словами джерела, швидкого вирішення питання в Печерському суді не буде, не дивлячись на те що останнім часом європейці дали зрозуміти президенту Віктору Януковичу, що якщо Тимошенко сяде (і навіть більш того – якщо вона залишиться на волі, але не буде брати участь у виборах 2012 року), – Зони вільної торгівлі Україна не бачити.

“Це був би сценарій для ідіотів, якби у вівторок Кірєєв її відпустив і вручив букет квітів від Януковича. Рішення питання варто очікувати в другій декаді жовтня”, – сказало джерело, пише газета “Сегодня”.

“Варіантів я бачу кілька: перший – ситуацію в суді будуть тягнути, з тим, щоб встигнути декриміналізувати статтю, за якою її судять. Тут треба стежити за парламентом: якщо тільки на Погоджувальній раді в понеділок це питання внесуть до порядку денного – значить, питання можна вважати вирішеним “, – додав бютівець.

За словами джерела, звільняти Тимошенко будуть, швидше за все, за допомогою законопроекту бютівця Івана Кириленко і нунсівця Володимира Мойсика.

Вони пропонують написати, що прем’єр є не держслужбовцем, а політичним діячем, отже, і відповідальність за свої дії (якщо він нікого не вбив і не пограбував) повинен нести політичну, а не кримінальну.

“Є ще один варіант “звільнення”: її відправлять на дорозслідування. І це досить небезпечно: адже гачок залишається. А дослідувати справу можна рік, два. Чи піде рейтинг Тимошенко і партії вгору після її звільнення? Це вже залежить від того, чи вийде вона з СІЗО з новим розумінням формату партії. Зараз “Батьківщіна” в регіонах розвалюється. Або вона замінить всіх цих старих молодими і енергійними, від яких особливих успіхів очікувати не варто”, – додало джерело.

Нагадаємо, у вівторок, 27 вересня, після двотижневої перерви відновиться судове слухання справи Тимошенко.

Як відомо, її звинувачують у перевищенні влади під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Тимошенко знаходиться під арештом з 5 серпня.

http://tsn.ua/