Блохін: найважливіше, щоб у провідних командах України грали українці

Олег Блохін заявив, що йому все рівно, за який клуб виступає футболіст, якого він запрошує до збірної України. Головний тренер збірної України Олег Блохін розповів про кадрові питання “синьо-жовтої” дружини напередодні контрольних матчів зі збірними Болгарії (7 жовтня у Києві) та Естонії (11 жовтня у Таллінні).

“Порадувало повернення Дмитра Чигринського і Тараса Михалика, хоча хлопці ще не набрали оптимальну форму. Оборона “Шахтаря” мала не дуже впевнений вигляд в першому таймі зустрічі з “Динамо”, а Михалик і зовсім вперше після травми вийшов на поле. Втім, по ходу тренувань ми визначимо стан кожного, поговоримо з футболістами”.

Про гравців “Динамо”

“Те, що до збірної викликано вісім представників “Динамо” означає лише те, що в цій команді довіряють українським виконавцям. Вісім, до речі, цифра не остаточна. Може, буде й більше. Не виключено, що список доведеться коригувати, адже отримав пошкодження Євген Хачеріді. При цьому деяким колективам належить провести ще по два офіційні матчі, тому все може бути.

Олександр Алієв набирає форму, ми його запросили вперше, подивимося на нього, поговоримо. Як тренеру збірної мені зовсім не важливо, з якого клубу футболіст. Важливо, щоб у провідних командах грали українці”.

Про гравців “Дніпра”

“Звернули уваги лише на двох футболістів – півзахисників Євгена Коноплянку та Руслана Ротаня, – значить, решта поки не показують того рівня гри, який відповідає збірній. Крім того, існують позиції, на яких, на наш погляд, діють більш гідні кандидати. Можете не сумніватися, як тільки хтось з гравців “Дніпра” почне демонструвати стабільний футбол, він неодмінно опиниться в національній команді”.

Про гравців “Ворскли”

“За Євгеном Селіним, який може дебютувати у національній команді давно стежили. Ми дивимося на всіх, хто брав участь у молодіжному чемпіонаті Європи, на інших перспективних виконавців. Селін стабільно виступає за колектив, який знаходиться у верхній частині турнірної таблиці і грає в Лізі Європи. У Полтаві є й інші хлопці, на яких ми звертаємо увагу, – Роман Безус, Павло Ребенок … Але поки ми зупинили свій вибір тільки на Селін. Проблема лівого захисника у збірній поки не вирішена”.

prosport.tsn.ua