В Ужгороді привітали освітян

У переддень професійного свята в обласному центрі відбулися заходи, приурочені Дню працівників освіти. Школярі дарували педагогам квіти та концерт, міська влада приготувала грамоти найкращим працівника галузі.

Вітаючи чотирьохтисячний колектив, міський голова Віктор Погорєлов зазначив, що професія педагога донині залишається однією з найбільш значимих у світі. «Адже саме на ваші плечі покладена велика відповідальність — навчати й виховувати наших дітей. Від того, як ви виконуватимете свою роботу, залежить й майбутнє нашого міста і нашої держави», — зауважив мер.

Звертаючись до  вчителів, Віктор Володимирович зупинився й на завданнях, які стоять перед нинішньою міською владою. Найперше, це створення всіх умов для того, щоб в обласному центрі було спокійно і комфортно жити кожному його мешканцю, зокрема, йдеться про перехід на автономне опалення не тільки помешкань, а й усіх бюджетних установ. Це нелегке випробування, але, на переконання міського голови, цей етап буде пройдено.

«Сьогодні, відкривши тільки одну школу після реконструкції, ми вже зробили чималий внесок у майбутнє освіти нашого міста, та прикро визнавати, що ми не зробили того, що потрібно для інших шкіл. Тому надалі ми акумулюватимемо кошти і будемо робити все для того, аби провести капітальний ремонт шкіл міста, — звернувся до педагогів Віктор Погорєлов. —   Та все ж, у свято, хотілося б наголосити на приємному:  минулого тижня ми відкрили при ЗОШ №17 у Доманинцях школу фехтування. Нині ж розробляємо проект нової школи та дитячого садка поблизу Боздошського парку, працюємо над  тим, аби споруду колишньої школи №21 перетворити у сучасний дитячий садок, все робимо для того, щоб наші діти мали групи продовженого дня,  займалися плаванням. Це невеликі  кроки, але їх результати будуть помітні у майбутньому».

Як і годиться, цього святкового дня, з побажаннями здоров’я, добробуту, терпіння та Божого благословення, міська влада відзначила кращих педагогів Ужгорода почесними грамотами, а свято продовжилося концертом вихованців навчальних закладів міста – інформує “Ужгород”.

zakarpatpost.net