За інформацію про вкрадені люки і зливоприймачі преміюватимуть

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов ініціював преміювання осіб, які вкажуть, де знаходяться вкрадені люки і решітки зливової каналізації.

В обласному центрі Закарпаття почастішали випадки крадіжок люків і зливоприймачів. За останній час десятки решіток зливової каналізації зникли на вулицях Анкудінова, Франка, Перемоги, Собранецькій, Довженка та інших. Фрагменти декоративної решітки вкрали навіть з Корзо і Театральної (на фото: з центральної площі їх поцупили в ніч на середу).

Міська влада проводила “профілактичні” розмови, під час яких “переконливо попросила” не брати комунальний метал підприємців, котрі займаються прийомом металобрухту. Також були ініційовані міліційні рейди, міський голова й особисто вказував правоохоронцям на нелегальні пункту прийому металобрухту, як от на вул. Айвазовського. Утім, діяльність “збирачів” люків, зливоприймачів та іншої металевої міської власності не стала менш активною. Так, лише за тиждень, що передував Дню міста, в Ужгороді вкрали близько півсотні цих предметів благоустрою.

Відсутність люків і зливоприймачів – пряма загроза, яка може спричинити травми, а на магістральних вулицях – і ДТП. Водночас відновлення одного втраченого зливоприймача коштує 1050 гривень. Проблемою є й те, що люки і решітки, поцуплені в центрі міста – чеського виробництва і нині таких вже не виготовляють.

У разі виявлення в пунктах прийому металобрухту будь-якого елементу міської власності, Віктор Погорєлов клопотатиме про позбавлення підприємства ліцензії, — інформує прес-служба міської ради.

http://zaholovok.com.ua/