Претендента на ужгородське сміття визначать на конкурсі

В обласному центрі Закарпаття проведуть конкурс з визначення виконавця послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів.

Рішення оголосити конкурс, що б визначив підприємство, яке дало би раду зі сміттям, міський голова обґрунтовує потребою покращити якість цієї послуги в Ужгороді.

“Місто нині не має коштів для того, аби вкласти їх в інфраструктуру, яка б на належному рівні забезпечила збирання та вивезення сміття. Не секрет, що я особисто не задоволений цією роботою в місті, утім, розумію, що її якість страждає з об’єктивних причин – відсутності потрібної кількості контейнерів, техніки, а також значної заборгованості населення за послугу. Тому ми прагнемо залучити підприємство, котре б стало інвестором – прийшло в місто, залучивши своє обладнання і технології. Для того, аби визначити, яка фірма це буде, ми й оголошуємо конкурс, в якому можуть брати участь і компанії з іноземними інвестиціями. І сподіваємося, що нарешті Ужгород матиме нові підходи в цій роботі – збиранні і вивезенні відходів, а в підсумку – стане чистішим”, – сказав мер міста.

Уже готове Положення, а конкурсну документацію затвердять у жовтні, повідомили у прес-службі Ужгородськорї міської ради.

Раніше міський голова Ужгорода висловив сподівання, що, ймовірно, підприємством, яке займеться збором і вивезенням сміття в обласному центрі Закарпаття, стане вже відома на Закарпатті австрійська фірма “АVЕ”.

rionews.com.ua