Азербайджанець бігав за мукачівцями з ножем

Нещодавно у місцевих ЗМІ з’явилась інформація, що на ринку «ГІД» по вул. Матросова в Мукачеві людина кавказької зовнішності з ножем в руках гналась за мукачівськими підприємцями. Справді, того ж дня до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції звернулись мешканці міста із заявою такого змісту. Та, як пізніше з’ясувало слідство, сутичка виникла через гроші.

Двоє мукачівців – 28-літній Василь та 36-річний Ігор – відомі підприємці на “ГІДі”. Закупивши у Херсоні популярний сезонний фрукт – дині, на суму 3 тис. гривні, чоловіки уклали усну домовленість з 43-річним громадянином Республіки Азербайджан, що останній візьме товар під реалізацію, а гроші за кілька днів поверне підприємцям. Та не так сталося, як гадалося.
 
Щоправда, частину грошей заїжджий гість повернув мукачівцям, а іншу – повертати відмовився. Так, мукачівці ходили до чоловіка за своїми грошима не один день. Черговий раз прийшли обоє, почали грубо вимагати повернути їм вкладені гроші. Та на подібну реакцію від громадянина Азербайджану, явно, не очікували. “Гаряча кров” не витримала, тоді ж продавець кавунів вхопив палицю і вдарив молодшого Василя. Коли ж втрутився за нього товариш, розлючений чоловік вхопив ніж, яким різав кавуни та дині, зі словами “я вас повбиваю!”, почав наздоганяти переляканих мукачівців. Свідками цих “розборок” були сусідні продавці, адже все відбувалось обідньої пори. Отак продавець динь ганяв мукачівців по колу, доки не втрутились працівники державної служби охорони, яких викликали працівники ринку.
 
Проти громадянина Азербайджану, який на Закарпаття приїхав на заробітки, порушено кримінальну справу за статтею 129 “Погроза вбивством”, яка передбачає арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2-х років.

http://www.mukachevo.net/