Сорос лякає світ другою Великою депресією

Фінансист Джордж Сорос вважає, що врятувати світову економіку від кризи може єдиний мінфін у Євросоюзі та єдине керівництво найбільшими банками регіону. Світові фінансові ринки чекає друга Велика депресія, оскільки влада, у тому числі в Європі, втратила контроль над ситуацією, прогнозує американський мільярдер і фінансист Джордж Сорос.

На думку Сороса для порятунку світової економіки необхідно робити рішучі кроки. По-перше, уряди країн єврозони повинні створити єдине міністерство фінансів. По-друге, контроль і керівництво над основними банками регіону повинні взяти на себе під гарантії ЄЦБ (Європейський центробанк). По-третє, ЄЦБ повинен дати можливість деяким країнам, наприклад Італії та Іспанії, проводити рефінансування по занижених ставках.

На думку мільярдера, ці кроки допоможуть заспокоїти ринки і дадуть Європі час на розробку стратегії росту, необхідну для рішенню боргових проблем регіону.

Окрім цього, підкреслює Сорос, особливо важливе і актуальне завдання для країн Європи – максимально понизити ефект від можливого дефолту Греції. На думку Сороса існує дві групи ризику – банки і облігації таких країн як Італія та Іспанія, саме їх і треба зміцнювати в першу чергу, вважає мільярдер.

Джордж Сорос неодноразово висловлювався з критикою на адресу європейської влади, яка, на його думку, недостатньо рішуча у своїх діях з порятунку Європи.

“Влада не пропонує рішення, вони просто тягнуть час. Вони завжди так робили, це нормально для влади. При такому розкладі я боюся вони здійснюють помилку”, – говорив він.

В середині серпня Сорос також напряму звинуватив в посилюванні кризи єврозони Німеччину.

tsn.ua