У суботу відкрили нову дорогу до УжНУ

У суботу, 1 жовтня голова обласної ради Іван Балога, Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, ректор УжНУ Микола Вегеш перерізали червону стрічку на відкритті новозбудованої дороги, яка веде до храму науки – в УжНУ.Участь в урочистостях взяли депутати обласної та міської рад, представники професорсько-викладацького складу, студенти та ін.

Звертаючись до присутніх, Микола Вегеш щиро подякував ініціатору та натхненнику цієї важливої справи – Міністру МНС України, депутату облради,  голові облради та міському голові, депутатам  обласної та міської ради, які підтримали цей почин і зробили все для того, аби перетворити погану дорогу на широку путь. І згадав, як Віктор Іванович, прийшовши 1 вересня ц.р. на відкриття нового навчального року, сказав: ми повинні зробити цю дорогу. Вже наступного дня віддав відповідні вказівки. Не вірилось, що все так швидко спрацює  – великий обсяг робіт, коштів. Однак той факт, що голова облради Іван Балога та директора дочірнього підприємства “Закарпатський облавтодор” Михайло Попович щодня контролювали ведення будівельних робіт, додавав оптимізму. І от, за порівняно короткий час результат – як на долоні: нове дорожнє полотно, автостоянка, окремо – для людей з обмеженими можливостями. Тепер студенти йтимуть в Країну Знань широкою і рівною дорогою.
 
– Є ми на посадах чи ні, але проект зроблений і залишиться для університету, що при всіх його плюсах і мінусах усе ж є найкращим в області, – підкреслив ректор і надав слово голові облради.
 
Іван Балога у своїй короткій промові зазначив,  що сьогодні зібрались влада, викладачі, студенти, щоб спільно порадіти за ще один реалізований проект на теренах міста. Ініціатива Віктора Івановича – цікава, слушна, своєчасна, в якій головною була думка – у вищу освіту потрібно йти гарним шляхом. Це свідчить про те, що наші дії відповідають обіцянкам, що ми знаходимо  більше друзів, прихильників, людей, які готові  вкладати у цей, найпотужніший вуз в області свої сили, талант, спромогу. Заради його ще більшого авторитету. Діти, за наші вклади, віддячать нам новими здобутками, досягненнями на благо рідного краю. Хай і надалі тут здійснюються гарні речі, престиж вузу дедалі росте, а ми будемо підтримувати своєю потужною командою його всесторонньо. Адже національний університет є  стержнем духовності і розвитку нашого краю.
 
Віктор Погорєлов зазначив, що  «обласний центр має 40 квадратних кілометрів, 470 вулиць, чимало скверів, парків. І він дедалі оновлюється – це очевидно. Відбувається це завдяки меценатам, депутатському корпусу області й міста, багатьом небайдужим городянам. Побудована дорога до університету – це одна з родзинок, яка добре сприйматиметься не тільки мешканцями Ужгорода, а всіма, хто приїжджатиме в університет на навчання, вона  додаватиме іміджу не тільки навчальному закладу, а й усьому місту».
 
Теплим був виступ голови студентського профкому Андріани Завадяк. Вона щиро подякувала всім, хто доклав зусилля для будівництва цієї чудової дороги.
 
– Повірте, добрі справи ніколи не будуть забуті.  Хочу сказати спасибі й ректору УжНУ, завдяки авторитету якого ми маємо таку впливову підтримку на рівні держави та області.  Всім, хто приділив будівництву цієї дороги свій час, свої зусилля – також спасибі, – мовила Андріана Завадяк.
 
Опісля цього відбулася урочиста церемонія перерізання символічної червоної стрічки.

Прес-служба Закарпатської облради