Закарпатська Іршава відсвяткувала 670-річчя

У неділю, 2-го жовтня, Іршава святкувала день міста. У цьому році їй виповнилось 670 років.

У неділю в Іршаві, на ранішню молитву у церквах традиційно збирається чимало вірників. А церковний молебень із нагоди річниці Іршави зібрав їх ще більше. Цього дня за місто молились у всіх храмах. По завершенні служби, православні вірники вирушили хресною ходою до новозбудованої каплиці, на урочисте освячення. Церемонію проводили священнослужителі чотирьох храмів. Вони помолились та по черзі окропили святою водою  каплицю названу на честь Василія Великого.

Отець Михайло Юрина, настоятель Святоіллінської церкви розповів, що на цьому місці раніше траплялось чимало дорожньо-транспортних пригод, до того ж, часто із летальними випадками, тому громада й вирішила звести тут капличку. Священики відкриваючи капличку, відзначили церковними грамотами активістів та місцеву владу за посильний вклад у будівництво  релігійної споруди, яка відтепер прикрашатиме в’їзд у місто.

Чекали на мешканців та гостей міста й кулінарні сюрпризи – на головній площі пекли бика на вертелі. Врешті,  кожен охочий міг отримати шматок м’яса. Пригощали  тут і вином – і все це безкоштовно. Відпочивали не тільки батьки, а й їхні діти, які весело проводили час на різноманітних атракціонах. Під вечір розпочався святковий концерт. Першим на сцену вийшов молодіжний гурт “Юркеш”. Наступною – популярна співачка Лама. Весь репертуар тендітної співачки публіка знала напам”ять,  і впродовж виступу глядачі підспівували  артистці. Лама ж зізналась, що Закарпаття їй дуже до вподоби. “Закарпатська область – для мене близька, адже я сама з Прикарпаття. Люди дуже приємні, ваші традиції просто унікальні, адже в краї живуть  представники різних національностей, тут особливий колорит. Звідси не хочеться їхати. Іршаві хочу побажати процвітання, щастя й хорошого настрою”.

Наступним на сцені виступав народний артист України Степан Гіга. Він виконував всім відомі пісні, які вже давно завоювали прихильність глядачів. А завершився 670-й день народження Іршави видовищним феєрверком.  Кажуть, цей феєрверк став найкращим, який бачили на Закарпатті до цього часу.

http://zakarpattya.net.ua/