“Свобода” подала заявку на проведення Маршу слави УПА в Києві

Марш слави УПА з ініціативи ВО “Свобода” у Києві почнеться зі звітів обласних рад. Цього року він буде мати соціально-політичний характер. Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив лідер “Свободи” Олег Тягнибок.

Зокрема, Тягнибок уточнив, що “Свобода” вже подала відповідне звертання до київської влади.

“Марш почнеться біля пам’ятника Шевченку 14 жовтня. Захід ми плануємо почати виїзними сесіями обласних рад у Києві”, – сказав політик.

Він зазначив, що цього разу акція буде називатися Маршем слави УПА.

Зі слів лідера “Свободи”, завершиться марш мітингом та урочистим концертом на Михайлівській площі.

Разом з тим, у партії ще не знають, чи дозволять владі Києва пройти Хрещатиком.

“Ми розглядаємо різні варіанти, оскільки не знаємо, яка буде реакція влади. Але марш у кожному разі буде, а за яким маршрутом – це, швидше за все, буде визначено в останню ніч перед заходом”, – спрогнозував Тягнибок.

У свою чергу глава прес-служби “Свободи” Юрій Сиротюк заявив, що в акції планується участь 10 тисяч киян.

“Головне святкування відбудеться на Покрову. Це буде традиційний марш 14 жовтня в Києві. Ми плануємо зробити концерт патріотичної пісні при участі українських рок-зірок”, – повідомив націоналіст, додавши, що проведення концерту залишається під сумнівом, оскільки “навіть при помаранчевій владі Луценко до останнього не дозволяв проводити подібні заходи”.

Разом з тим Сиротюк запевнив, що марш УПА відбудеться за будь-якої погоди.

“Статистика показує, що останні три роки в Києві від 10 до 20 тисяч осіб виходили на марш за визнання УПА. Плануємо, що й цього року цифра буде не меншою. Тим більше що в суспільстві назріло величезне невдоволення, і багато хто вийде, щоб показати владі дулю”, – впевнений Сиротюк.

Він вважає, що чим більше людей вийде на цю акцію, тим менше можливостей буде при владі заблокувати мітинг.

“У нас немає побоювань, що влада взагалі заборонить акцію на 14 жовтня. Якщо вийде більше ніж 10 тисяч жителів Києва, то уявіть собі – це заборонити неможливо. На кожного учасника потрібно 4 міліціонери. Тобто влади доведеться звезти в Київ, як мінімум, 40 тисяч міліціонерів. Якщо навіть вони спробують перекрити вулиці і не пускати, то одержать відповідну реакцію суспільства”, – сказав свободівець.

Він додав, що від регіональних осередків “Свободи” у Київ на марш УПА приїдуть максимум 800 осіб.

“24 серпня влада вже продемонструвала своє безсилля. Якщо вона досі не засвоїла цей урок, то її провокації та репресії призведуть до реалізації класичної формули: провокації – репресії – революція”, – резюмував Сиротюк.

Зазначимо, що бажання брати участь в марші вже виявили депутати Львівської облради.