Ужгород не виконує зобов’язань по переходу на автономне опалення – Бушко

У понеділок, 3 жовтня, відбулася селекторна нарада стосовно підготовки регіонів до опалювального сезону під керівництвом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Закарпатську область представив перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Бушко.


Стан підготовки областей до опалювального сезону, за технічними показниками, становить 99,9%. Проте вибіркові перевірки готовності котелень виявили певні технічні недоліки. Зокрема, це стосується Запорізької, Житомирської, Закарпатської областей та АРК Крим. Згідно з інформацією міністерства, окремі котельні об’єктів соціальної сфери Закарпаття не мають дозволів на експлуатацію управління Держгірпромнагляду.

Як доповів перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко, деякі об’єкти бюджетної сфери Закарпатської області почнуть опалюватися наприкінці жовтня. Причина – не завершений процес встановлення нових котелень. Пояснюється це тим, що керівництво Ужгорода через затягування тендерних процедур не виконало взятих на себе зобов’язань щодо термінів переходу на автономне опалення.

Вже з 10 жовтня, за прогнозами синоптиків, середньодобова температура у країні опуститься до 8-ми градусів (окрім АРК Крим та Закарпатської області). Тому керівникам регіонів Анатолій Близнюк поставив завдання до 15-го жовтня розпочати опалювальний сезон.
 
Також в кожному регіоні повинна розпочати роботу цілодобова диспетчерська служба, що інформуватиме населення щодо питань теплопостачання, повідоммили  в прес-центрі Закарпатської ОДА.

http://zakarpattya.net.ua/