Банки виселятимуть боржників відразу після рішення суду

Закон “Про захист прав кредиторів” насамперед захищає права позикодавців, повідомляють юристи. Виселити боржника банк зможе вже наступного дня після ухвали суду щодо стягнення майна.
Це прописано в законі “Про захист прав кредиторів і споживачів фінансових послуг”, який Верховна рада ухвалила 22 вересня.

Юристи переконують, що документ насамперед захищає права позикодавців, адже для виселення з квартири достатньо буде рішення служителів Феміди.

А звільняти будинок дозволять і без представників виконавчої служби.

“З моменту прийняття рішення про примусове стягнення до моменту реального виселення може пройти 3-5 років, тому що продати не завжди виходить, людина може оскаржувати і так далі”, – пояснює юрист Анатолій Соболевський.

“Зараз же законодавець говорить, що суддя зразу ж при звернення про стягнення на майно виносить рішення про виселення, тобто, банк сьогодні отримав рішення, завтра приїдуть вас виселяти”, – уточнив він.

Як повідомлялося раніше, українці стали частіше брати кредити. За вісім місяців 2011 року об’єми кредитів в Україні виросли на 7%, тоді як у минулому спостерігалося падіння на 2%.

 tsn.ua