Обміняти валюту можна вже в інтернеті

 Після введення обмеження на операції з валютою населення все більше міняє долари і євро на чорному ринку. “Міняйлам можна її здати анонімно, причому на 2-3 копійки дорожче, а купити у них на 2-3 копійки дешевше, ніж у банку. Постачають їм “кеш” обмінники, що працюють за агентськими угодами, 80% яких порушують порядок продажу валюти, не фіксуючи всі касові операції”, – розповів заступник голови правління банку “Фінанси та кредит” Ігор Львов.

Тим часом, обмін валют вже перебрався в інтернет.

На форумах люди переписуються і домовляються зустрітися і обміняти купюри в столиці, пропонують доставити валюту додому, але з націнкою (наприклад долари по 8,12-8,15 гривні замість 8,04, як в обмінниках).

У соцмережі Facebook вже створено групу для обміну. Для безпеки в неї пропонується додавати тільки знайомих людей, які повинні назвати своє справжнє ПІБ. Після операції людина видаляє себе з групи.

Крім того, від нововведення Нацбанку серйозно постраждали іноземці: від них в деяких обмінках досі вимагають довідку про походження валюти (це може бути митна декларація, але суми до 10 тисяч доларів можна декларувати усно), змушуючи йти на “тіньовий” ринок.

24tv.ua