Ужгородські підприємці мають мати термінали для розрахунку платіжною карткою

Управління економіки і підприємництва Ужгородської міської ради інформує про набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України від 29.06.2011 р. № 706 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 р. № 833”, якою зобов’язано суб’єктів господарювання забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) відповідно до законодавства.

Управління економіки і підприємництва повідомляє, що умови та терміни переходу суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, які використовують реєстратори розрахункових операцій, на обов’язкове приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) встановлені постановою Кабінету Міністрі України від 29.09.2009 р. № 878 “про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів”.
Водночас, лише близько третини об’єктів, котрі здійснюють роздрібну торгівлю, мають термінали для розрахунку платіжними картками (які, власне, переважно і маються на увазі під терміном “спеціальні платіжні засоби”), – повідомляє прес-служба міської ради.

За матеріалами Прес-служби Ужгородської міськради 

http://rionews.com.ua/