Губернатор Закарпаття відкрив спортмайданчик і нову лінію меблевої фабрики на Рахівщині

У четвер, 6 жовтня, керівник Закарпаття Олександр Ледида відвідав Рахівський район.

   Під час робочої поїздки очільник області встиг провести прийом громадян, відкрити кілька спортмайданчиків та взяти участь у запуску нової лінії виробництва меблевої фабрики.

  З самого ранку відразу до роботи – Олександр Ледида вислухав проблеми та прохання рахівчан. Зверталися, здебільшого, з проблемою безгрошів’я – у Ясіня не вистачає коштів на добудову корпусу соціального центру, у Великому Бичкові – на будівництво нової школи та садочка. Максимальну допомогу очільник краю пообіцяв у кожному питанні.

   Наступний пункт поїздки – меблева фабрика «ВГСМ». Тут виробляють продукцію з клеєного масиву бука на замовлення шведського гіганта меблевої індустрії – компанії ІКЕА. Сьогодні на підприємстві запускають нову лінію виробництва – експортуватимуть готові стільці з дерев’яними каркасами: 

   – Дуже важливо, що сьогодні з закарпатського бука, деревини, виходить готова продукція. Не напівфабрикат, не кругляк – готовий продукт, який виготовляють тут й експортують в багато країн Європи та світу, – вважає Олександр Ледида.

Погоджується з ним і керівник підприємства Ірина Маципура: “Наші попередники робили виключно дубовий щит, куди використовували 100% нашого буку. Зараз ми з якісного буку робимо стілець і заготовки до нього, а з менш якісної деревини – дубовий щит. Тобто, ми значно покращили структуру користування нашим лісом.”

   Завдяки запуску нової лінії створено 60 нових робочих місць. Незабаром, загальна кількість робітників сягне чотирьохсот. Достойними є й умови роботи, і зарплати – середня платня робітника складає 2,5 тис. грн.

  Честь зібрати перший стілець доручили Олександру Ледиді. У поміч – інструкція та консультація спеціаліста. Складаються разом дерев’яні каркаси, закручуються шурупи, прикріплюється м’яка основа – і стілець готовий. На міцність новий виріб губернатор сміливо випробував власноруч.

   На завершення робочого візиту – ще дві святкові події. Відкриття спортмайданчиків зі штучним покриттям у селах Великий Бичків та Біла Церква. Білоцерківський сільський голова Юрій Берінде розказав – на цей подарунок мешканці села, особливо дітлахи, чекали не один рік:

   – Чекали ми цього майданчика відколи побудували місцевий стадіон – це було три роки назад. Тоді ж тут вирили і котлован, відтоді подали заявку на цей майданчик.

   У Білій Церкві живе півтисячі школярів. Чи не кожен хлопець – затятий шанувальник футболу.

  Відкриття майданчиків на Рахівщині продовжує започатковану обласною владою програму, у рамках якої минулоріч на Закарпатті встановили 20 сучасних міні-полів. В 2011-му в різних районах краю відкриють ще 20 майданчиків.

Прес-центр ОДА