Найдовшу земельну реформу у сучасній світовій історії проводить Україна

Якщо Україна не завершить земельну реформу протягом найближчих двох років, то над нею буде сміятися увесь світ, бо Україна увійде в Книгу рекордів Гіннесса як країна, яка найдовше в сучасній історії проводить земельну реформу.

Про це заявив голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко, пише ZN.UA.

За його словами, зараз на цьому “почесному” місці знаходиться Мексика, яка проводила земельну реформу 23 роки.

“У нас цей процес триває вже 21-й рік. Тому пора б набратися сміливості і взяти на себе відповідальність, завершивши цю реформу”, – зазначив глава Держземагентства.

“А куди далі тягнути? Більше двох десятків років ми тупцюємо на місці, не можемо ніяк остаточно визначитися і дійти логічного завершення. Тим часом і сільське господарство, і саме село все більше приходять в занепад і деградують, а країна в цілому втрачає серйозні можливості та ресурси для розвитку. У нас що, дурний народ? Ні. У нас проблеми з землею? Ні, у нас найкраща земля в Європі. І чим довше ми будемо затягувати, тим глибше занепадатимуть українські чорноземи, економіка і країна в цілому”, – заявив Тимченко.

Він підкреслив, що сьогодні простоюють, виснажуються або використовуються неефективно мільйони гектарів сільгоспугідь, які могли б більш продуктивно працювати на країну і її економіку.
Gazeta.ua