В українському словнику з’явиться слово “мент”

До 25-річчя незалежності України з’явиться новий 20-томний тлумачний словник української мови. У новому словнику будуть слова з ремарками “жаргонне”, “вульгарне”, “грубе”, наприклад, буде слово “мент”. Як повідомляє газета “Сегодня”, про це розповів директор Українського мовно-інформаційного фонду НАНУ Володимир Широков.

З його слів, останній такий словник на 11 томів був виданий в 70-80 роках минулого століття й сильно застарів. Тому Верховна Рада у вересні запропонувала Кабінету Міністрів організувати видання нового словника тиражем 50 тисяч екземплярів до 2016 року.

Зазначається, що “кістяк” словника вже готовий в електронному виді.

“Це будуть 18 томів загальної лексики (близько 200 тис. слів і до 70 тис. словосполучень-фразеологізми й т.п.) і 2 томи географічних назв (100 тис.)”, – сказав Широков.

“Жива мова оновлюється постійно, письменники, журналісти й інтернет-користувачі творять нові слова, додаються терміни – 20 томів може бути навіть обмаль”, – підсумувала доцент кафедри журналістики НАУ Олена Рижко.

Нагадаємо, вирази з мережного сленгу, такі як OMG (“Oh my God”) і LOL (“laughing out loud”), а також символ <3, що заміняє дієслово “любити”, додані у Великий Оксфордський словник.

http://www.ukranews.com/