Гранітний хрест освятили на цвинтарі закарпатського Міжгір’я

Нещодавно всі православні християни відсвяткували одне з великих церковних свят — Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього. Головна відмінність празника — винесення на утрені святого Хреста з вівтаря на середину храму, його воздвиження і поклоніння йому віруючих.

Символічним є й те, що саме в цей день вірники православного Петро-Павлівського храму смт. Міжгір’я мали можливість поклонитися новозведеному гранітному хресту на райцентрівському кладовищі під час його освячення.

Всі ми знаємо, що встановлення нового хреста на цвинтарі було необхідністю для міжгірців. І таку милість для своїх земляків зробила сім’я Русняків з Міжгір’я в пам’ять свого покійного батька і чоловіка, добре знаного і шанованого на Міжгірщині Михайла Павловича Русняка.

За фінансового сприяння синів Михайла, Павла і дружини Ольги Іванівни при вході на цвинтар на бетонній основі з’явився добротний хрест, який слугуватиме не одному поколінню живих краян і проводжатиме в потойбічне життя тих, хто відходить у вічність.

Потрудилися на славу Божу при встановленні святині жителі Запереділля Михайло та Євгеній Липеї, міжгірець Юрій Іванина.

Від церковної громади Петро-Павлівського православного храму висловлюю вдячність родині Русняків. Нехай Господь зсилає на вас своє благословення, кріпить у силі і здоров’ї на багато щедрих літ.

прот. Євгеній ДОБРА,
настоятель Петро-Павлівського православного храму смт. Міжгір’я.

http://karpatnews.in.ua/