Закарпаття: Вантажівка збила чоловіка, який збирав розсипаний виноград на дорозі

Як не прикро, але майже щодня в області стаються дорожньо-транспортні пригоди, нерідко з летальними наслідками. Не став винятком і цей тиждень. Міліцейські зведення рясніли повідомленнями про аварії на автошляхах краю. Деякі з них навіть вражають своєю безглуздістю. Так, днями на Свалявщині вантажне авто «Сканія», яким керував водій одного із столичних ТОВ, збило 51-річного місцевого жителя. За словами очевидців, чоловік у той час збирав на проїжджій частині виноград, який розсипався, і не встиг вчасно зреагувати на появу машини. На жаль, травми, отримані внаслідок наїзду на нього вантажівки, виявилися смертельними. Наразі з’ясовуються всі обставини цього дивного випадку. Автомобіль перебуває на штрафному майданчику.

Трагічною виявилася й аварія, що сталася у ці дні у Мукачівському районі на автодорозі державного значення Київ – Чоп за участі іноземних громадян. Вантажний мікроавтобус «Форд», яким керував громадянин Греції, виїхав на смугу зустрічного руху, де саме прямувало інше вантажне авто марки «Рено», за кермом якого був водій із Словенії. На жаль, уникнути зіткнення не вдалося. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди громадянин Греції отримав серйозні травми голови, від яких невдовзі помер у лікарні. Постраждав і пасажир «Форда», громадянин Болгарії. Він госпіталізований у травматологічне відділення. Обидва транспортні засоби доставлені на штрафний майданчик.

Ще одна автопригода трапилася за участі вантажної машини. На перехресті вулиць у Чопі водій вантажівки ТАТА, виїжджаючи на головну дорогу, не надав перевагу в русі легковику марки «Шевроле». Як наслідок, обидва транспортні засоби зіткнулися. Під час аварії пасажирка останньої іномарки отримала травми різного ступеня важкості і була госпіталізована у хірургічне відділення міської лікарні Ужгорода.

Не менш жахливою і безглуздою виявилася автопригода, що мала місце неподалік обласного центру. Її причина – доволі поширена і банальна: водій не впорався з керуванням свого транспортного засобу. Та вона ледь не коштувала чоловікові життя. Прямуючи своїм автомобілем «Ауді» у бік Мукачева, 41-річний житель Виноградівського району не вписався у поворот і наїхав на електричну опору. Із закритою черепно-мозковою травмою, переломом плеча, у стані травматичного шоку він госпіталізований у реанімаційне відділення районної лікарні.

А ось на Хустщині під колеса невстановленого мопеда потрапив п’ятирічний хлопчик. Дитина, правда, «відбулася» переломом ноги і нині перебуває на амбулаторному лікуванні. Вживаються заходи щодо встановлення особи водія-втікача і його затримання.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області