У Молдові патріарху Кирилу вручили найвищу державну нагороду

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, який перебуває з Першосвятительським візитом у Кишиневі, отримав з рук т.в.о. президента Молдови, спікера парламенту Маріана Лупу вищу нагороду молдавської держави – орден Республіки.

Урочиста церемонія вручення нагороди відбулася в неділю в Малому залі Палацу Республіки в Кишиневі.

Як зазначається в указі глави держави, настоятель Російської православної церкви удостоєний цього ордена зважаючи на “особливі заслуги у збереженні та примноженні духовних і моральних цінностей, за багаторічну плідну працю в справі зміцнення православних традицій і внесок у розвиток і поглиблення зв’язків між російським і молдовським народами”.

“Ця нагорода є вираженням високих відносин між Церквою і державою в республіці Молдова. Це оцінка вашої праці в ім’я великої мети – зміцнення православної єдності і християнського відродження”, – заявив Лупу, вручаючи нагороду.

В урочистому заході взяли участь митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, архієреї, що брали участь в богослужінні на центральній площі Кишинева, члени делегації, яка супроводжує патріарха Кирила.

У понеділок патріарх Кирил відвідає педіатричне відділення Республіканського онкологічного інституту – єдиного в Молдові спеціалізованого центру, де безкоштовне лікування пропонується всім онкологічним хворим.

Щороку через центр проходять більш як тисяча хворих на рак молочної залози і виконуються понад 2,5 тисячі операцій.

У цей же день настоятель РПЦ побуває в Богородице-Різдвяному Курк’євському (Куркінському) чоловічому монастирі, після чого покине Молдавію.

Раніше повідомлялося, що через акції протесту програму поїздки патріарха Кирила Кишинів довелося змінити.

http://ua.korrespondent.net/