День “X” для Тимошенко: сьогодні суд винесе вирок колишньому прем’єру

11 жовтня в Печерському райсуді Києва розпочнеться оголошення вироку у так званій “газовій справі” екс-прем’єра, лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко.
За оцінками правників, виголошення вироку може тривати від чотирьох годин до кількох днів.

Утім, мало хто сумнівається в тому, що вирок буде обвинувальним. Дискусії точаться, чи буде Юлія Тимошенко ув’язнена, чи невдовзі вийде на волю. Опозиція закликала своїх прихильників вийти до Печерського суду і висловити свою політичну позицію.

Станом на ранок 11 жовтня на Хрещатику, де розташовано суд, перебувають близько 20 автобусів з працівниками спецпідрозділу “Беркут”. Напередодні ввечері міліція перегородила непарний бік вулиці Хрещатик, розділивши учасників акції “за” та “проти” засудження Тимошенко залізними щитами.

Оголошення вироку транслюватиметься наживо. Однак заборонена присутність у залі будь-яких сторонніх осіб, окрім журналістів.

Юлія Тимошенко перебуває в СІЗО від початку серпня. Колишнього главу уряду та лідера опозиції звинувачують у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією, внаслідок чого, за твердженням обвинувачення, Україна зазнала збитків на суму понад півтора мільярда гривень.

Прокуратура вимагає для екс-прем’єра покарання – сім років позбавлення волі. Натомість опоненти чинної влади називають цей суд політичною розправою над лідером опозиції.

tsn.ua