Закарпаття: на кордоні буде відеоспостереження

У вівторок, 11 жовтня 2011 року, у пункті пропуску «Ужгород» відбудеться підсумкова прес-конференція за участю т.в.о. начальника Чопської митниці Володимира Середи з представниками ЗМІ.

 Тема зустрічі: «Впровадження   Державною митною службою України централізованої системи відеоспостереження на державних кордонах з метою мінімізації корупції та прозорості митних процедур».
Початок о 14.30 к.ч.

Довідково: серед новацій – створення так званого фільтру, що діє на українсько-словацькому кордоні у пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке». Тобто, за автомобілями стежать відеокамери, автоматично їх зважують і сканують. Цей фільтр включає систему автоматичного зчитування, зважування та занесення в базу даних реєстраційних номерів транспортних засобів тощо. Застосування такого фільтра дає змогу суттєво зменшити вплив людського фактору на проведення митного контролю та оформлення товарів і вантажівок, значно скорочує час при здійсненні митних процедур. Крім того, це значно збільшує кількість оформлених автомашин та унеможливлює виникнення черг на кордоні.

Прес-служба Чопської митниці