Ужгород: З монумента на Пагорбі Слави вкрали латунні літери

У ніч на вівторок зі стели з “вічним вогнем” на ужгородському Цвинтарі Героїв було вкрадено літери, котрі утворювали пам’ятний напис на шану загиблим у Великій Вітчизняній війні – “ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОЯХ ЗА СВОБОДУ І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ НАШОЇ ВЕЛИКОЇ БАТЬКІВЩИНИ!”

Украдені літери були виготовлені з латуні, і з понад 60-ти букв і цифр лишилося лише 17-ть – ті, що їх, вочевидь, злодіям не вдалося відкрутити. Міська влада звертається до городян та, зокрема, осіб, причетних до збору металобрухту, негайно інформувати міліцію або ж міську аварійно-диспетчерську службу (номер 15-67), якщо літери десь “випливуть”.

Загалом крадіжки металевих предметів благоустрою дуже почастішали в останні місяці – місто потерпає від відсутності кришок люків, решіток зливоприймачів, злодії цуплять також “кожухи” та й самі опори стовпів електромереж та ліхтарів. Міська влада усіма засобами бореться за “комунальний метал” – не просто звертається до міліції з проханням активізувати роботу та проводити рейди пунктами прийому металобрухту, а й проводить відповідні зустрічі та спільні наради, сформовано робочу групу з протидії таким крадіжкам. А з ініціативи міського голови осіб, які нададуть інформацію про злодіїв та викрадені предмети, преміюватимуть.

Водночас поруч із нищенням міського майна, що має на меті наживу, а саме зиск зі здачі предметів благоустрою на брухт, трапляються випадки і просто вандалізму – хулігани розбивають урни і нищать лавиці. Утім, крадіжка літер зі стели Цвинтарю Героїв – найбільш прикрий інцидент і найбільш цинічна дія за останній час. І з моральної точки зору це не йде в порівняння із, так би мовити, “звичайним” злодійством – цупленням кришок люків чи хуліганством.

Міська влада прикро вражена цим випадком і закликає правоохоронців вжити всіх заходів, аби відшукати злодіїв, а всіх осіб, котрі мають інформацію, яка б допомогла в розстеженні цього інциденту – не стояти осторонь  і допомогти покарати вандалів, котрі поглумилися над похованням героїв війни.

Нагадуємо, Цвинтар Героїв, зокрема і стелу з “вічним вогнем” оновили до цьогорічного Дня Перемоги, а минулого тижня з Пагорбу Слави поцупили і кількадесят решіток зливової каналізації.

Прес-служба міської ради, фото Анастасії Лесів

zakarpattya.net.ua