На Закарпатті обиратимуть найкраще впорядкований населений пункт

В Закарпатській облраді відбулося чергове засідання конкурсної комісії із проведення щорічного обласного конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку». Обговорювались питання щодо рейтингових критеріїв і показників для визначення рівня благоустрою території населених пунктів і підтримки громадського порядку та забезпечення виконання заходів із підготовки та проведення конкурсу відповідно до їх вимог.

Критерії і показники обласного конкурсу відображатимуть   облаштований сучасний, європейського взірця населений пункт з якісним рівнем життя, у т. ч. освіти, медицини, культури, екологічно чистий, затишний, привабливий і для місцевої молоді, і для туристів.

Умови проведення цього конкурсу вже затверджені. Конкурс має стати інструментом для розв’язання окремих проблем міст, селищ і сіл краю до формування монолітної стратегії їх розвитку. Наголошувалось, що жителі населених пунктів повинні навчитись гуртуватись, спільно братися за справу, дивитись у перспективу і на неї орієнтувати свої плани, програми, зусилля.

Встановлено відповідні грошові премії для володарів призових місць у межах кожної категорії населеного пункту, що досягли найкращих результатів. Громади-переможці матимуть змогу використати ці кошти на подальший розвиток своїх населених пунктів.

Довідка Конкурс проводитиметься серед територіальних громад міст, селищ, сіл у рамках чинного законодавства. Його запропонувала обласна рада, ухваливши рішення   (від 26 травня 2011 року № 210) „Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 квітня 2009 року № 849 „Про проведення щорічного обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” зі змінами від 22 грудня 2009 року”. На підставі цього рішення було видане спільне розпорядження голів облдержадміністрації та облради (від 27.07.2011 року № 39) «Про конкурсну комісію з проведення щорічного обласного конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

http://rionews.com.ua/