“Кубок Закарпаття”. Дзюдоїст Богдан Адамчук з минулорічного 14-го місця “стрибнув” на перше

Восьмий рік поспіль ужгородський спорткомплекс «Юність» приймає найкращих спортсменів-дзюдоїстів.

Протягом двох днів тут проходив Міжнародний турнір із дзюдо серед хлопчиків та дівчат 1996-1997 р.н. Цього року «Кубок Закарпаття» зібрав близько 300 спортсменів із 12-ти країн Європи, зокрема Росії, Чехії, Білорусі, Румунії, Угорщини, Словенії, Хорватії, Бельгії, Молдови, Словаччини, Австрії та України, що підтверджує престижність та високий рівень організації турніру.

«Кубок Закарпаття» в Ужгороді щорічно збирає провідних представників дзюдо, тому за стартом пильно спостерігає і Європейський союз дзюдо.

Віце-президент Федерації дзюдо Закарпаття Василь Ігнатко відзначив, що “Кубок Закарпаття” входить до групи “А” міжнародних турнірів із дзюдо, і в багатьох країнах є одним із відбіркових змагань до чемпіонатів Європи та світу.

На урочистому відкритті голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида привітав учасників і побажав здобути достойні нагороди, а також подякував організаторам за популяризацію краю.

Лідером завойованих на турнірі золотих нагород стали господарі татамі – українці. Наші юнаки та дівчата вибороли 8 золотих медалей, 5 разів на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалися росіяни, та по одному золоту виграли спортсмени Білорусі, Австрії, Чехії та Угорщини.

Наш край представляло 5 хлопців, на жаль, дівчата цьогоріч участі у змаганнях не взяли. Кращі дзюдоїсти області потішили уболівальників своїми вдалими виступами. А найвищу нагороду у категорії до 90 кг для Закарпаття здобув Богдан Адамчук, який, до речі, у минулому році посів лише 14 місце. Отже прогрес закарпатської школи очевидний.

У наймасовішій категорії – до 66 кг виступили Василь Стеблюк і Крістіан Бадзо. Стеблюк, вигравши стартові сутички, згодом поступився словенцю. А Крістіан впевнено дійшов до фіналу, де в напруженому поєдинку поступився австрійцю Ліхштенгеру. Також слід згадати, ще двох закарпатських учасників: Олександра Ілляша (до 46 кг) та Богдана Старшуна (до 50 кг). Вони, хоч і не здобули достойних нагород, але все ж гідно представили наш край.

“Срібна Земля”