Ужгород: нове відділення нейрохірургії — нове обладнання

У п’ятницю, 14 жовтня, з робочою поїздкою на місце будівництва хірургічного відділення та відділення нейрохірургії обласної лікарні в Ужгороді навідався перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Бушко.

Будівництво хірургічного відділення розпочалося ще у 2003 році. Тоді тендер виграла фірма-забудовник з Києва. На будівництві працювали наші співвітчизники, однак такі, що не мали необхідних навиків та досвіду. Як наслідок, чимало порушень при будівництві: неозброєним оком видно проблеми з дахом, вентиляцією, водопроводом, навіть двері на вході у приміщення не виконані згідно норм, не дотримано технологій, не забезпечено навіть один рівень, що не дозволяє їх ані відкрити, ані закрити. Будівництво повинне було завершитися ще у минулому 2010 році. Та оскільки роботи виконувалися із численними порушеннями тендерних умов, було прийнято рішення про розірвання угоди та проведення нового тендеру. Все це затягнуло процес будівництва. У новому тендері перемогла фірма-забудовник ПП «Пантеон», яка і продовжить роботи.

У ході зустрічі із забудовником були яскраво видні недоліки роботи попередньої фірми, яка, до слова, цими днями завершує свою діяльність на будівництві, закінчуючи дренажну систему, і передає усі справи ПП «Пантеон».

Поруч триває будівництво триповерхового приміщення, призначеного для відділення нейрохірургії. Тут вже майже готовий перший поверх, ліфтові шахти та окреме приміщення, де буде розміщено гамма-ніж. Товщина стін цієї кімнати сягатиме 70 см. Крім того йде також мова про закупку сучасного лінійного пришвидшувача, що здатний руйнувати пухлини не тільки у мозку, а й у нирках, печінці, легенях. У разі затуплення цього обладнання, у згаданому приміщенні потрібно буде змінювати товщину стін з 70 до 130 см. Це у свою чергу стане причиною корегування проектної та кошторисної документації.

Вже до кінця цього року заплановано завершити зведення «коробки», перекрити будівлю на зиму.

goloskarpat.info