Футболістам “Говерли” та “Арсеналу” не дозволили тренуватися на стадіоні “Авангард”

14 жовтня до передматчевого тренування керівництво ужгородського стадіону «Авангард» не допустило гравців ФК «Арсенал» (Біла Церква).

Сьогодні, 15 жовтня, на ужгородському стадіоні “Авангард” повинен був відбутися матч між ФК “Говерла-Закарпаття” і ФК “Арсенал”. Проте керівництво КП Стадіон “Авангард” зважилося на безпрецедентний крок, який не має аналогів в історії взаємин стадіону і регіонального футбольного клубу: проведення матчу і тренування гравців обох команд на ужгородському стадіоні заборонили.

За словами адміністрації стадіону і відповідно до підписаних актів виконаних робіт, заборгованість футбольного клубу за оренду стадіону – 119 тис. грн.

Керівництво клубу заперечує заборгованість в такому розмірі. За версією віце-президента клубу Євгена Дорошенка, заборгованість набагато менша – 33 тис. грн. Протягом останнього тижня була сплачена половина цієї суми, другий транш, як обіцяв Євген Дорошенко, повинен був відбутися до кінця цього тижня.

Проте навіть ця сума на рахунок комунального підприємства не надійшла.

Раніше керівництво комунального підприємства заборонило футболістам “Закарпаття” тренуватися на стадіоні до повного погашення заборгованості ФК. Сьогодні було зірвано передматчеве тренування гостей. Керівництво “Авангарду” вже давно загрожувало: якщо зі стадіоном не розрахуються – матчу не бувати.

За словами директора стадіону Омеляна Аділова, вчора у нього відбулася зустріч з генеральним директором клубу Іваном Шіцем, який обіцяв сплатити борг найближчим часом і просив дозволу скористатися стадіоном для тренування та ігри спортсменів.

Однак директор стадіону був непохитний:

“Я буду твердий, відстоюючи законні інтереси нашого підприємства. Поки обов’язки футбольного клубу перед стадіоном не будуть виконані, поки заборгованість не буде погашена в повному обсязі – ні про які тренуваннях або матчі на території “Авангарду” мови бути не може”, – заявив Омелян Аділов.

І додав: “Позиція моя принципова і обговоренню не підлягає. Керівництво футбольного клубу “Говерла-Закарпаття” відмовляється виконувати свої зобов’язання. Я ж дію в рамках закону та договору. Якщо хтось хоче запустити футболістів на стадіон – це зроблю не я. Я готовий піти зі своєї посади, якщо мене звільнять, але буду відстоювати інтереси нашого підприємства до останнього”.

zakarpattya.net.ua