Міські чиновники відмовляються чути молодь

Нещодавно молодіжними активістами було ініційовано акцію «Рік без молоді», в рамках якої від міської влади вимагали визнати 2011-й роком без молоді й перенести його на 2012-й, а також зняти з посади голови молодіжної ради Володимира Фленька, а саму посаду зробити виборною.

 Наприкінці минулого місяця представники молодіжних організацій Ужгорода та місцеве керівництво зібралися на позачерговому засіданні моло­діж­ної громадської ради при Ужгородській міській раді. На засіданні чиновники повинні були дати чітку відповідь молодіжним організаціям стосовно висловлених ними претензій. Лист-звернення молодіжних активістів зачитував Володимир Кенсіцький, якому, очевидно, перепало на горіхи від мера за те, що молодь висловила владі своє «фе». Сам Фленько на засідання не прийшов, залишивши Кенсіцького дорікати молодим активістам за те, що критикують місцеве керівництво, хоча самі начебто і не просили ніякої підтримки для проведення молодіжних заходів, з чим молодіжні організації посперечалися, оскільки зверталися до міської ради неодноразово.

На своє виправдання Кенсіцький зачитав рішення виконкому, висловивши невдоволення тим, що на молодіжні проекти виділили малу кількість коштів, 30 тисяч грн. А активістам із їхніми вимогами — зняти Фленька з голови ради, затвердити план заходів на наступний рік тощо — порадив звертатися до депутата від партії «УДАР» Ростислава Буланова, котрий був присутній на засіданні ради та відстоював інтереси молодіжних громадських організацій. Як запевнив Кенсіцький, молодіжна рада не вповноважена виносити такі проекти на засідання міськвиконкому.

Виникає запитання, навіщо ж тоді потрібні такі органи, як молодіжна рада та управління, якщо вони відхрещуються від своїх обов’язків, перекладають власні зобов’язання на депутатів, не можуть винести жодного питання на голосування міськвиконкому та абсолютно не зацікавлені у співпраці з молоддю?

Ініціатор акції «Рік без молоді» Роман Сарканич розповів: «На жаль, мушу констатувати, що засідання молодіжної ради перетворилося на фарс. Зі слів Володимира Кенсіцького я зрозумів, що молодіжна рада існує лише номінально і не має ніякого впливу ні на виконком, ні на відповідне управління. Щодо конструктивних пропозицій із приводу нового плану заходів на 2012 рік і щодо перенесення року молоді на наступний ми почули, що ні рада, ні відділ у цьому допомогти не можуть, мовляв, «звертайтеся до депутатів». Тож навіщо нам тоді таке управління?»

 http://rionews.com.ua/