У мукачівський Парк Перемоги зайде серйозний інвестор

До середини 90-их у міському парку Перемоги, загальною площею 11 га, завжди було людно, особливо у вихідні. Саме тут мукачівці відпочивали сім’ями.

Ще за радянських часів в парку було зведено чимало «шаблонних» атракціонів, зокрема і так зване «чортове колесо», з якого можна було милуватися панорамою всього міста. Власне, саме цю конструкцію й демонтували в останню чергу.

Коли з парку прибрали останні атракціони тут здебільшого «тусувалася» молодь – на напівзруйнованих лавицях.

Кілька років тому буревій, який накинувся на місто, зрівняв парк з землею.

Зараз парк фактично відродився: з’явилися нові насадження, доріжки вимостили з бруківки, облаштували кілька оглядових майданчиків на набережній, куди виходив парк. Єдине, чого досі нема, – так це лавиць.

Ще минулого року міська влада оголосила конкурс на право повернути в парк атракціони. Однак, сміливців, які згодилися б це зробити, не знайшлося.

Коли у березні, на сесії міськради депутати повернулися до цього питання та оголосили повторний конкурс, розгорілися дискусії, мовляв, атракціони – справа сезонна і невигідна, тому слід будувати аквапарк.

Через півроку, у суботу, 15 жовтня міський голова Золтан Ленд’єл, висадивши свій кущ на загальноміському суботнику в парку Перемоги, заявив, що інвестор знайшовся, але хто це – поки таємниця.

Планується, що буде створене спільне підприємство з часткою держави та інвесторів, яке зведе на території парку амфітеатр з концертною площею, атракціони, аквапарк та павільйон для дітей.

Хоч за словами мера Мукачева, реконструкція парку розпочнеться через рік-два, поряд з ним вже триває будівництво, і як вдалося підгледіти Мукачево.net (див.фото)  – доволі інтенсивно.

http://www.mukachevo.net/