Закарпаття найменше відчує на собі вплив останніх подій у Києві

До парламентських виборів залишився рік. Досі невідомий механізм, за яким вони відбуватимуться. Однак, на думку політологів, агітаційна кампанія вже триває повним ходом.

За словами керівника Закарпатського інституту політичних досліджень Віктора Пащенка,  виборча кампанія на Закарпатті та в Україні в цілому і не припиняється вже кілька років. На думку політолога, це – добре, бо є свідченням демократії.  Вже зараз у багатьох областях йдеться про неофіційний, негласний поділ виборчих округів між представниками основних політичних сил. У нас це – Партія Регіонів та Єдиний Центр. Така інформація не може бути офіційною, тож і обговорювати її політологи поки не можуть. Однак саме це і говорить про початок неофіційної виборчої кампанії.

Даючи оцінку останнім політичним подіям в країні та про їхній вплив на прийдешні парламентські вибори, політологи не можуть залишитися осторонь справи Юлії Тимошенко, яка чимдалі набуває усе більшого міжнародного резонансу. В. Пащенко зазначає: «Безперечно, справа Тимошенко вплине не тільки на саму Україну, а і на геополітичне становище нашої держави. Мій особистий прогноз: ця справа до виборів не вирішиться, більше того, вона стане ключовим моментом цих виборів».

Щодо Закарпаття та місцевої політичної ситуації, то, на думку дослідників, наша область, напевно, найменше відчує на собі вплив останніх подій у Києві. Настрої виборців політологи оцінюють так: суспільний інтерес до самого виборчого процесу зараз низький, однак виборці сприймають його більш прагматично, не будують якихось ілюзій і не «ведуться» на ідеологічні ширми.

http://karpatnews.in.ua/