Кличко: Своїми діями влада віддаляє Україну від Європи

Лідер партії “УДАР” Віталій Кличко вважає, що санкції, які можуть застосовуватися з боку міжнародного співтовариства на переслідування опозиції в Україні, мають спрямовуватись виключно проти окремих політиків і чиновників, а не проти всієї держави.

“Нещодавно я повернувся із Західної Європи та США, де проводив робочі зустрічі з багатьма впливовими політиками. І від них мені неодноразово доводилося чути слово “санкції”. Не секрет, що до такого механізму впливу на українську владу схиляються сьогодні численні міжнародні діячі та експерти. Однак я переконаний, що від введення таких санкцій не повинні постраждати прості громадяни України. Якщо і вводити санкції, то не для всіх українців, а для окремих політиків і чиновників — тих, хто винен у тому, що відбувається в країні”, — сказав Віталій Кличко в ефірі радіо “Ера-FM”

Політик підкреслив, що він дуже не хоче, якби Україна опинилася в міжнародній ізоляції і рухалася шляхом Білорусі.

“Зрозуміло, що наші партнери за кордоном дуже схвильовані тим, що Україна все далі відкочується від демократичних принципів. Адже на словах ми декларуємо одне, а робимо зовсім інше. Всім очевидно, якщо ми мріємо про європейські стандарти життя, то повинні жити за європейськими принципами і сповідувати європейські цінності”, — наголосив лідер партії.

http://24tv.ua/