В Ужгороді з’явиться унікальна диво-писанка?

До Великодня у кожному обласному центрі України з’явиться унікальна диво-писанка. Як повідомляє ГО “Столичнi Iнiцiативи”, величезні великодні символи висотою близько 4-х метрів будуть встановлені на головних площах українських міст.

 Ці шедеври народного побуту розпишуть українські художники. Такою всеукраїнською виставкою в країні розпочнеться перший етап загальнонаціонального “Параду вишиванок – 2012″, що пройде у Києві на День Незалежності.
 
Писанки встановлять на спеціально спроектованих металевих каркасах. В такому вигляді вони стоятимуть по всій Україні протягом 40 днів після Великодня. Саме на такий час за повірям необхідно будо залишати в домі освячені пасхальні яйця. Вони приносили добробут в родину.
 
Після цього, писанки з усієї України привезуть до Києва. В столиці їх можна буде побачити 24 серпня на Параді вишиванок “Писанка на возі”. Усі диво-писанки провезуть по Хрещатику. Кожну з них супроводжуватимуть танцюристи, співаки і барабанщиці. Парад вишиванок стане першим національним карнавалом.

http://www.mukachevo.net/