Українським чиновникам почали відмовляти у візах до країн ЄС

Українським чиновникам почали відмовляти в отриманні віз до країн Євросоюзу. Про це заявив голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Олег Білорус.

За його словами, це можлива реакція країн ЄС на те, що керівництво нашої країни не виконує обіцянки, які давало вищому керівництву Євросоюзу.

“Вони попереджали, що будуть вводитися санкції. Відмова у візах — це перший етап санкцій. Як стало мені відомо, далі вони будуть розглядати питання про введення індивідуальних санкцій для керівництва судових органів і прокуратури. Наразі санкції можуть стосуватися держчиновників будь-якого рівня”, — наголосив депутат.

Нагадаємо, раніше збірна України з карате не потрапила на чемпіонат світу, який через кілька днів відбудеться в італійському Турині. Спортсменам, які були одними з головних фаворитів турніру, просто відмовили у візі.

Раніше депутат Верховної ради (позафракційний) Святослав Олійник в своєму блозі повідомив, що, за його даними, німецьке посольство отримало негласну установку от керівництва відмовляти у видачі віз всім українських суддям і прокурорам і жорстко відсіювати інших кандидатів на видачу віз.

Зазначимо, Німеччина вважає вирок, що Печерський райсуд Києва 11 жовтня виніс екс-прем’єр-міністрові, лідерові партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Юлії Тимошенко, ударом по засадах правової держави в Україні.

Суд дав Тимошенко 7 років в’язниці за перевищення повноважень під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 році й зобов’язав відшкодувати Національний акціонерної компанії “Нафтогаз України” 1,5 млрд гривень збитків, завданих у результаті їх укладення.

http://tsn.ua/