На Чопській митниці вилучили 18 мотоциклів вартістю понад 1 млн 250 тис грн та набої

Учора ввечері, 23 жовтня 2011 року, в зону митного контролю пункту пропуску «Тиса» заїхали два мікроавтобуси марки «Мерседес». Ними, після перебування в Італії, додому поверталися троє мешканців однієї з західних областей України.

У наданих до митного оформлення письмових деклараціях наші співвітчизники вказали про наявність у них особистих речей, незначних сум іноземної валюти та інших дрібниць. Крім того, зазначили про відсутність предметів заборонених або обмежених до ввезення в Україну, а також таких, що підлягають обов’язковому декларуванню. При усному опитуванні мандрівники запевнили митників, що задекларували геть усе і більше з-за кордону нічого не везуть.

Та коли митники оглянули вантажні відділення мікроавтобусів, то з’ясували, що  громадяни України прихопили з-за кордону 18 мотоциклів торгівельних марок “BMW”, “Kawasaki”, “KTM”, “Honda”, “Yamaha”, а щоб зручніше було їх транспортували – розібрали. Загальна вартість не задекларованих товарів перевищує 1 мільйон 250 тисяч гривень.

Ще один сюрприз очікував митників при огляді багажу мандрівників. У коробці із засобами особистої гігієни було виявлено 28 набоїв до гладкоствольної мисливської зброї.

Як повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Чопської митниці, за вчинення правопорушень, пов’язаних із переміщенням в Україну предметів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, а також обмежених до ввезення, за ознаками статті 340 Митного кодексу запроваджено 4 адміністративні справи. Мотоцикли та набої вилучено на склад митниці, де вони зберігатимуться до рішення суду.

zakarpattya.net.ua