Потужний землетрус у Туреччині: кількість жертв перевищила 200 осіб

Кількість жертв землетрусу в турецькій провінції Ван перевищила позначку в 217 людей, понад 1000 людей отримали поранення.

Про це повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Ідріса Наїма Сахіна.

Інформація про 117 загиблих надійшла з турецького міста Ерджіш, ще сто осіб загинули в місті Ван. За даними міністра, різні поранення отримали щонайменше 1090 осіб.

Влада Туреччини очікує, що кількість загиблих у результаті землетрусу в провінції Ван зростатиме в міру отримання інформації з інших постраждалих населених пунктів.

За попередніми оцінками, під завалами зруйнованих будівель поховані сотні людей.

За попередніми даними, громадян України серед постраждалих від землетрусу немає. Турецькі сейсмологи уточнили магнітуду руйнівного землетрусу, що стався в неділю у провінції Ван, – 7,2, повідомила сейсмологічна обсерваторія Босфорського університету.

Раніше вони повідомляли про магнітуду 6,6. Підземний удар було зафіксовано о 13.40, його епіцентр перебував на глибині 5 кілометрів. За даними ж Геологічної служби США, магнітуда землетрусу становила 7,6.

Місцеві сейсмологи прогнозують, що кількість загиблих в результаті найбільшого за останні роки стихійного лиха у Туреччині може скласти від 500 до тисячі осіб.

У 1976 році в провінції Ван стався землетрус аналогічної сили. Тоді загинули 3840 осіб.

 http://ua.korrespondent.net/