Закарпаття: Випадковим пострілом рушниці мисливцю відірвало пальці

Зі зброєю слід бути особливо обережним, навіть тим, хто має з нею справу не вперше. Відразу два нещасні випадки сталося цими днями на Закарпатті під час полювання.
У Міжгірський райвідділ міліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доставили чоловіка з вогнепальним пораненням стегна. Потерпілим виявився 24-річний місцевий житель. Як зясували міліціонери, травмувався він під час полювання. Ідучи лісовим урочищем неподалік райцентру, молодий мисливець раптом упав на землю, послизнувшись на опалому листі. Приклад рушниці (ймовірно курок було зведено) вдарився об землю, від чого пролунав постріл. Заряд шроту потрапив власнику рушниці в ногу…

Того ж дня аналогічна історія на полюванні трапилася на Тячівщині. В тамтешню лікарню був доставлений з ушкодженням кисті руки 50-річний житель села Т.Лази. У потерпілого був відірваний один палець на лівій руці та серйозно пошкоджений інший. Як зясувала слідчо-оперативна група райвідділу міліції, потерпілий, перебуваючи на полюванні за селом, ідучи берегом Тересви, здійснив один постріл з рушниці 16-го калібру. Далі вистрелив вдруге, проте сталася осічка. Не витягнувши й не оглянувши патрон, мисливець закинув рушницю за плече, а лівою рукою взявся за цівку. Під час ходьби рушниця зненацька вистрелила, й заряд відірвав чоловіку пальці, повідомили zakarpatpost.net в СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Обидві рушниці міліція вилучила. А власникам зброї нагадаємо елементарні правила безпеки. Не зводьте даремно курки, коли не користуєтесь рушницею, обовязково ставте її на запобіжник. В разі осічки обовязково замініть патрон, не заглядаючи при цьому в ствол і не хапаючи його руками… І ні в якому разі не наводьте зброю на людину!

zakarpatpost.net