На Хустщині пройшла “Золота осінь”

Відкрив ярмарок Хустський міський голова Володимир Кащук. Він привітав усіх зі святом «Золотої осені» і висловив слова вдячності сільгоспвиробникам і всім учасникам, які представили свою продукцію для реалізації, побажав хустянам вдалих покупок та веселого дозвілля.

Разом з членами спільного міськрайонного оргкомітету керівники міста й району пройшлися ярмарком не тільки для ознайомлення з представленим асортиментом продукції, яку привезли господарі не лише з Хустщини і сусідніх районів, а і з Івано-Франківщини та Тернопільщини, але і для визначення тих, хто найкраще представив свою продукцію. В асортименті були: фрукти, овочі, мед, сортові вина, м’ясо-ковбасні і хлібобулочні вироби, сирна продукція, жива риба, шляпи, сорочки, взуття, одяг, вироби декоративно-прикладного мистецтва, сувеніри, прикраси, запашні шашлики і ще багато-багато усякого.

Спеціально для ярмарку було підготовлено концертну програму фольклорного плану, яку представили самодіяльні народні колективи районного і сільських будинків культури, шкіл мистецтв, а також індивідуальні виконавці – вихованці студії естрадного співу «Фортуна» (керівник Євгеній Щербан) та студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Це фольклорні ансамблі з Нанкова, Нижнього Селища, Стеблівки, Драгова, народний вокальний ансамбль культосвітніх працівників району, народний фольклорний ансамбль «Троїсті музики», вокальний ансамбль (керівник Олександр Анишинець), Василь Чорей, Василь Орос, учні Драгівської школи мистецтв Наталія Куричка, Надія Росоха, співаки Анатолій Барна та Євгенія Липей.
 
 Грамотами Хустської міської, районної ради та райдержадміністрації було нагороджено: ТМ «Мед Карпат» (В. Папп), бджоляр І. Шпак, ТОВ «Іза-Б.А.Т.Е.», ТОВ «Хуст-хліб», ТОВ «Хуст-Фільц», ТОВ «Огородник», СП «Хуст-ЛТД», племгосподарство «Бджілка», бджоляр В. Фегер, ПП В. Химишинець, ПП «Марушка», «Салдобош», «Шнайдер», «Дем’ян», «Пліща», Горінчівське СТ і виробник М. Дрогобецький. За активну участь у ярмарку грошовими преміями від депутата обласної ради Степана Деркача було відзначено Березівську, Боронівську, Вільшанську, Горінчівську, Драгівську, Забрідську, Н.Бистрянську, Рокосівську, Крайниківську, Стеблівську, Сокирницьку, Н.Селищенську сільські ради та Вишківську селищну раду.
 
 Наступного дня, в неділю, окрім ярмарку хустяни та гості нашого міста мали змогу розважитися, покатати дітей на каруселі, відвідати батути, безкоштовно скуштувати доброго Берегівського сортового вина, смачного боб-гуляшу та смаженого на вертелі бика, якого спеціально для свята приготували досвідчені кухарі з м. Берегова. А вже з 18-ї години розпочалася святкова концертна програма за участі популярних зірок української естради: фолк-панк-рок гурту «Юркеш», «Лами», народного артиста України Степана Гіги, який також представив на суд глядачів творчість сина Степана та доньки Квітослави.
 
 Фестиваль-ярмарок «Золота осінь», який відбувся за підтримки депутата Закарпатської обласної ради Павла Івановича Балоги та Хустського міського голови Володимира Павловича Кащука, завершився святковим феєрверком.

mukachevo.net