Сумщину нажахав звір, страшніший за чупакабру – “вовкособ”

У Сумській області з’явився звір, який жахає місцевих мешканців більше за чупакабру – “вовкособ”.
Так на Сумщині охрестили невідомого звіра, що полює за вівцями. Під Шосткою він передушив 12 овець, а в сусідньому Кролевецькому районі у фермерському господарстві недорахувалися 27-ми тварин.

За кілька днів їх знайшли в лісі – кожна жертва з перекушеним горлом. Паркан із колючого дроту та порожніх бляшанок – єдиний порятунок фермерів від лісових хижаків, принаймні, цей кордон вовки ще не долали – вони бояться гуркоту.

Саме під парканом господарі натрапили на перших загиблих тварин, які не добігли до вівчарні якихось кілька метрів. Під час подальших пошуків мертві тіла виявили в лісі.

Дружина фермера Олена Безугла каже, подеюкують, що це вівчиця вчила вівчат, тому що коли звір нападає, то зазвичай одну-дві тварини бере. Але щоб таку кількість – тут бачать вперше.

Приголомшені значною втратою в господарстві, люди звернулися до міліції. Утім, хто пошматував овець – чіткої відповіді не мають навіть експерти.

Проте її чоловік, фермер Олександр Безуглий впевнений, що вовки так “не працюють”. Серед мисливців подейкують про такого собі гібрида вовка з собакою – його називають “вовкособ”.

Поки що хто насправді напав лишається загадкою. Нині правоохоронці попереджають селян про небезпеку перебування в лісі й лічать дні до відкриття сезону полювання. Можливо, мисливцям удасться відкрити таємницю безжального вовкособа.

tsn.ua