У Донецьку міліціонер затримав росіянина, який впритул обстріляв його

Працівник Калінінського районного відділу міліції Донецька 21 жовтня отримав вогнепальне поранення при затриманні двічі судимого озброєного 25-річного громадянина Росії, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення вбивства, за підозрою у крадіжках з автомобілів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецького міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

Згідно з повідомленням, в міліцію звернулася жінка, яка помітила підозрілу людину біля свого автомобіля на стоянці торгового центру.

Раніше з її автомобіля на тій же стоянці був викрадений ноутбук, і в міліції вона ознайомилася з передбачуваним портретом підозрюваного.

Жінка зателефонувала лейтенанту міліції, який займався оперативно-розшуковими заходами за фактом крадіжки з її машини.

Група з 5 міліціонерів почала проводити операцію із затримання підозрюваного, який, залишивши стоянку, пересувався на тролейбусі.

Після того, як він вийшов з тролейбуса, один з міліціонерів звернувся до нього з проханням пред’явити документи, в той час як інші міліціонери перебували в автомобілі.

“В ту ж мить раптово пролунали постріли: не виймаючи зброї з кишені, зловмисник двічі вистрелив у сержанта міліції впритул. Навіть поранений, міліціонер з останніх сил тримав бандита, щоб не дати йому сховатися”, – говориться в повідомленні.

Після затримання у нападника вилучено пістолет Макарова з патронами до нього, а також автомобільний сканер.

Прокуратура Донецька порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Поранений у живіт 29-річний працівник карного розшуку був доставлений в лікарню, де він перебуває в стані середньої тяжкості.

Слідство веде прокуратура Донецька.

ua.korrespondent.net